Ervaring/Achtergrond

Creativiteit kan zich op vele manieren uiten

Al van jongs af aan barstte ik van de creativiteit. Ik schreef, dichtte en tekende veel en soms ontwierp ik samen met m'n moeder ook mijn eigen kleding.
Maar het balletje rolt zoals het rolt en zo kwam ik na een korte carrière als croupier (bij een mobiel casino) op mijn 20e in de logistiek terecht.

Op mijn 22e werd ik de jongste, eerste en enige vrouwelijke manager bij een grote Multinational, een bolwerk van grijze managers.
Na zo'n 7 jaar en de dood van een bevriende collega (wat me (te) veel verdriet deed) besloot ik verder te gaan kijken.

Daarna heb ik nog een aantal logistieke functies vervuld als supervisor en manager bij andere bedrijven tot mijn bewijsdrang i.c.m. mijn hoogsensitiviteit uiteindelijk voor een burn-out zorgden. Hierna ben overgestapt naar de sociale dienstverlening waar ik nog een aantal jaar als reïntegratiespecialist heb gewerkt. Maar zoals het gaat met reïntegratiebedrijven: die zeilen op of zinken in de golven van een eeuwig bewegende economie.

Hierna heb ik me gestort op het organiseren van mijn eigen bruiloft (in Zuid-Afrika), inclusief het mede-ontwerpen van mijn unieke trouwjurk, het zelf ontwerpen en maken van mijn trouwsieraden, inclusief onze trouwringen. Met als logisch vervolg: het (be)schilderen van (een aantal) kinderkamers en het aanbrengen van creatieve "accenten" in ons huis.

De afgelopen 10 jaar ben ik als 'stay-at-home-mom' in de bevoorrechte positie geweest om fulltime voor onze zeer hoogbegaafde zoon te mogen zorgen en de laatste tijd vermaak ik me met het schrijven van columns (met name) over hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit op mijn site puuralicia.nl
(Oordelen mag pas na verdieping 😉 neem eens een kijkje !)

Wil je voorbeelden van mijn creativiteit ? Zie: 'Artwork'
Wil je (nog) meer informatie mbt mijn CV of vaardigheden ? Zie: Linkedin profiel Alicia Puik